Erasmus

Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Φιλοσοφίας έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν σπουδές ή πρακτική άσκηση (Placement) είτε σε ένα Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της αλλοδαπής είτε σε ένα επιστημονικό ευρωπαϊκό ή διεθνή οργανισμό με πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση αντίστοιχα, μέσω της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα Erasmus+. Οι πιστωτικές μονάδες (ECTS), καθώς και η βαθμολογία των μαθημάτων που παρακολουθούν οι φοιτητές/τριες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ καθορίζονται από τα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής από τα οποία προσφέρονται τα μαθήματα και ενσωματώνονται στο Πρόγραμμα Σπουδών των φοιτητών/τριών, μετά από αναγνώριση και αντιστοίχιση των μαθημάτων.

Departmental Erasmus Cooordinator: Eleni Leontsini, Asst. Professor

Oι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος Φιλοσοφίας που επιθυμούν να μετακινηθούν με το Πρόγραμμα Erasmus+, μπορούν να επικοινωνούν με την Επίκ. Καθηγήτρια κ. Ελένη Λεοντσίνη, Τμηματικώς Υπεύθυνη Erasmus για το Τμήμα Φ.Π.Ψ., στο γραφείο της κατά τις ώρες συνεργασίας που έχει ορίσει ή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (eleon@uoi.gr).

Όταν θα ανακοινωθεί η προκήρυξη για την κινητικότητα του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, η κ. Ελένη Λεοντσίνη, θα δεχθεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στο γραφείο της για την προφορική συνέντευξη (συνάντηση – συζήτηση των φοιτητών/τριών) σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Το πλήρες κείμενο με τις γενικές πληροφορίες για την κινητικότητα φοιτητών, μέσω του προγράμματος Erasmus+, που θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά κάθε υποψήφιος πριν την συνέντευξη, καθώς και η Προκήρυξη με τις σχετικές αιτήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος Erasmus+: http://erasmus.uoi.gr/greek.html.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

  1. Info for Incoming Students: Courses offered at the Department of Philosophy Course Guide for the Academic Year 2019-2020 (see section: Graduate Program of Courses 2019-2020)
  2. Interinstitutional Agreements of the Department of Philosophy (see section: International Collaborations – Erasmus+ Agreements)
  3. Erasmus Office of the University of Ioannina
  4. Number of ECTS credits awarded by the Department of Philosophy
  5. Postgraduate Courses for Incoming Erasmus Students
  6. Information for Erasmus+ placement