Ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας Ευτύχης Μπιτσάκης στο ΠΚΔΙ (Πολιτιστικός Πολυχώρος “Δ. Χατζής”)

Ο ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας Ευτύχης Μπιτσάκης στο ΠΚΔΙ (Πολιτιστικός Πολυχώρος “Δ. Χατζής”, Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 7 μ.μ.)
Το Τμήμα Φιλοσοφίας υποδέχεται τον ομότιμο καθηγητή Ευτύχη Μπιτσάκη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων  “Εργαστήρι: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος” του Τμήματος Φιλοσοφίας όπου θα προβληθεί η ταινία “Ευτύχης Μπιτσάκης: η σκέψη, η δράση” σε σκηνοθεσία Προκόπη Δάφνου (2018). Στην εκδήλωση θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε μαζί μας τον ίδιο τον Ευτύχη Μπιτσάκη.
Ο Ευτύχης Μπιτσάκης, φυσικός, χημικός, διδάκτωρ φιλοσοφίας των επιστημών του Πανεπιστημίου Paris VIII και δημόσιος διανοούμενος, δίδαξε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Paris XI-Orsay και φιλοσοφία των επιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, ενώ από το 1981 και για πάνω από μια δεκαετία υπηρέτησε ως τακτικός καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση της Κυριακής τον Ευτύχη Μπιτσάκη θα παρουσιάσουν η καθηγήτρια επιστημολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μαρία Πουρνάρη και η καθηγήτρια νεότερης και σύγχρονης φιλοσοφίας κ. Γκόλφω Μαγγίνη. Για την ταινία θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ Δημήτρης Καρύδας.
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητής κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν...