Σειρά Εργαστηρίων 2022–2023 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος

Σειρά Εργαστηρίων 2022–2023 του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος
Το ΚΕΣ ξεκίνησε να διοργανώνει και να προσφέρει εργαστήρια από το 2014. Το μεγάλο ενδιαφέρον που προσελκύουν διαχρονικά, από ανθρώπους κάθε γωνιάς της Ελλάδας οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες δια βίου μάθησης, μας ώθησε να εμπλουτίσουμε τις θεματικές ενότητες, και αναπτύχθηκε η ετήσια σειρά εργαστηρίων.

Το KΕΣ προσκαλεί διακεκριμένους/ες στην ειδικότητά τους επιστήμονες για το συντονισμό τους. Τα εργαστήρια διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα, και απευθύνονται σε ενδιαφερομένους/ες όλων των ηλικιών, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Προσφέρονται χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση (οι συμμετέχοντες/ουσες αναλαμβάνουν τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης προς και από τον τόπο διεξαγωγής των εργαστηρίων). Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά ατομική αίτηση συμμετοχής, συμπληρώνοντας τις σχετικές φόρμες στην ιστοσελίδα του ΚΕΣ. Η επιλογή των συμμετεχόντων -οι οποίοι δεν ξεπερνούν τον αριθμό των δεκαοκτώ με είκοσι- γίνεται με σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία και ώρα που υποβλήθηκε η ηλεκτρονική αίτηση. Η επιλογή ενίοτε γίνεται και από τους συντονιστές. Κριτήριο επιλογής αποτελεί επίσης και η συμμετοχή για πρώτη φορά σε εργαστήριο του ΚΕΣ σε συνδυασμό με το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Τα εργαστήρια διεξάγονται Σαββατοκύριακα, κυρίως στο Μέγαρο Ιατρού, στο Ναύπλιο, όπου στεγάζεται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος. Φέτος, για πρώτη φορά ένα εκ των εργαστηρίων θα υλοποιηθεί στην Αθήνα, στο πλαίσιο της ερευνητική υποτροφίας στον Φιλελληνισμό για νέους ερευνητές που προσφέρει το CHS, σε συνεργασία με το Μουσείο Φιλελληνισμού. Ο σχεδιασμός των εργαστηρίων έχει επίκεντρο την ενεργή εμπλοκή των συμμετεχόντων/ουσών σε συζητήσεις, ανταλλαγή ιδεών, και διαφόρων τύπων δραστηριότητες (π.χ. μελέτη περίπτωσης, επιτόπια έρευνα, συνεργατικά πρότζεκτς, κλπ.), στοχεύοντας στη διαδραστική μάθηση, την κριτική σκέψη, και τη συνεργασία.

Η φετινή σειρά εργαστηρίων θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ενώ τις ερχόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του πρώτου εργαστηρίου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν...