Εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής υποψηφίων διδακτόρων Δ.Δ.Π.Μ.Σ. “Ελληνική Φιλοσοφία – Φιλοσοφία των Επιστημών”

H Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του ΔΔΠΜΣ «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών» στη συνεδρία της υπ’ αριθμ. 166/28-12-2022 ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής των κάτωθι υποψηφίων διδακτόρων:

  •  Ρίνη Βασιλείου με θέμα: «Η πολιτική της αρετής στον J.S. Mill και η επίδραση στον  F.A.Hayek».

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια του κ. Ρίνη Βασιλείου ορίστηκε η κ. Λεοντσίνη Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη οι κ.κ.: Πολίτης Γεώργιος, Αναπληρωτής  Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ και Δρόσος Διονύσιος, Ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

 

  • Τσακονίτη Γεωργίου με θέμα: «Προσωπική Ταυτότητα και Ελεύθερη Βούληση: Ερμηνευτικές Όψεις της Φιλοσοφικής Προβληματικής και ο διάλογος με τη νευροεπιστήμη».

Επιβλέπων Καθηγητής του κ. Τσακονίτη Γεωργίου ορίστηκε ο κ. Σακελλαριάδης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη οι κ.κ.: Σκαλιόρα Ειρήνη, Καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης, ΕΚΠΑ και Μαρκουλάτος Ιορδάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

H Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του ΔΔΠΜΣ «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών» στη συνεδρία της υπ’ αριθμ. 165/16-11-2022 ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής των κάτωθι υποψηφίων διδακτόρων:

  • Γεωργουδή – Πιταροκοίλη Ιακώβου με θέμα: “Το πρόσωπο και οι αναδυόμενες τεχνολογίες”.

Επιβλέπουσα Καθηγήτρια του κ. Γεωργουδή – Πιταροκοίλη Ιακώβου ορίστηκε η κ. Μαγγίνη Γκόλφω, Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη οι κ.κ.: Μαρκουλάτος Ιορδάνης, Αναπληρωτής  Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πατηνιώτης Εμμανουήλ, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ.

 

  • Λάκκα Αγγελικής με θέμα: “Η «Φιλοσοφία της Ψυχανάλυσης» στον Herbert Marcuse: με τον Freud και ενάντια στον Freud”.

Επιβλέπων Καθηγητής της κ. Λάκκα ορίστηκε ο κ. Ράντης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη οι κ.κ.: Μαρκουλάτος Ιορδάνης, Αναπληρωτής  Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Καρύδας Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ.

 

  • Κοσκερίδη Κωνσταντίνου με θέμα: “Φιλοσοφικές προϋποθέσεις του αισθητικού φαινομένου στο έργο του Ludwig Wittgenstein”.

Επιβλέπων Καθηγητής του κ. Κοσκερίδη ορίστηκε ο κ. Σακελλαριάδης Αθανάσιος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλη οι κ.κ.: Μαρκουλάτος Ιορδάνης, Αναπληρωτής  Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Λάζου Άννα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.

.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν...